En expedition a... Antarctica!

Waaaaaaaaaah! Ik kan het zelf nog nauwelijks geloven, maar... ik ga naar Antarctica!!! 22 dagen met het Nederlandse zeilschip ´Europa´. Vanmiddag om 17h word ik aan boord verwacht, morgenochtend vroeg zullen we vertrekken. Aangezien ik druk bezig ben met skipakken huren en zonnebrandcreme kopen, hierbij even een van de website http://www.barkeuropa.com/ gekopieerde globale reisbeschrijving. Op deze site staan overigens ook prachtige foto´s (van eerdere Antarctica-expedities) en is het mogelijk het schip te volgen.

---------

Deexpedities starten vanuit het Argentijnse Ushuaia, het meest zuidelijke stadje van Zuid-Amerika aan het Beagle kanaal. Van hier wordt het bij zeelieden bekende water bij Kaap Hoorn, de Drake Passage, overgestoken. Onderweg zullen albatrossen en stormvogels het schip begeleiden naar het Antarctisch paradijs. Nadat de Antarctische convergentie zone is gepasseerd koerst de EUROPA tussen tafelijsbergen door naar de ‘South Shetlands' eilanden. Hier is het dierenleven overweldigend. Zeeleeuwen, pelsrobben, pinguïns, jagers, Kaapse duiven, ijshoenders en aalscholvers gebruiken de Antarctische zomer om hun jongen groot te brengen. De EUROPA gaat dagelijks voor anker in beschutte baaien. De bemanning brengt iedereen aan wal met de bijboten. Op veel plaatsen zullen duizenden pinguïns, verschillende soorten, zoals de ezels-, kinband- en Adeliepinguïn, de bezoekers verwelkomen. Een ervaren gids vertelt over de flora en fauna, maar wijst ook de weg naar de vogel- en zeeolifanten kolonies. Natuurlijk wordt er ook uitgelegd hoe deze ongerepte omgeving het minst verstoord wordt door het bezoek van mensen. Het schip vaart verder zuidwaarts. De meest trouwe bezoekers van de Zuidelijke Oceaan, de enorme bultrug walvissen, vinvissen en orka's zullen zo af en toe nieuwsgierig vanaf enkele meters naar de EUROPA komen kijken. De ijsmassa's van het vaste land zijn imposant. Steile gletsjers; muren van ijs met een vormenrijkdom en kleurenpracht, waaraan niets in de natuur kan tippen, omringen de EUROPA. Aan de mondingen drijven de ijsschotsen waarop de krabbeneters hun leven doorbrengen. Het programma is afwisselend. Elke dag is anders. Alle indrukken zijn nauwelijks te verwerken. Dan wordt het tijd om het paradijs te verlaten. De zeilen gaan bij om richting Kaap Hoorn te koersen. De laatste dag vaart het schip tussen de eilandenchaos van 'Tierra del Fuego', Vuurland. Na het bezoek aan Antarctica doen de bergen erg groen aan terwijl de toppen grotendeels bedekt zijn met sneeuw. Dit fjordengebied is ongekend ruig en wordt bevolkt met Magelhaen pinguïns, zeeleeuwen en rotsaalscholvers. Maar de tassen moeten nu toch echt worden gepakt. Een aantal opvarenden zullen zijn bevangen door de poolkoorts, die nooit meer over schijnt te gaan.

....Meedoen met het reilen en zeilen op het schip is een deel van de ervaring. Iedereen wordt ingedeeld in wachten om het schip te sturen, de zeilen op te zetten, te brassen, te navigeren, piepers te jassen, enz. ...

--------

Spannend!

Ciao! Carolien

edwin

carolien is bijna jarig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
waar gaan we het vieren?

alied

Geweldig! Een mooi verjaarskado. Een vriendin van mij heeft dit 2x gedaan. Overweldigend volgens haar. Super voor je.
liefs Alied

gerard en joke

Hoi Carolien,
Heb net je foto's van Argentinie bekeken. Wat geweldig, geen woorden voor. Vooral de gletsjers.
En dan Antartica!!! Niet te geloven dat je dat allemaal met eigen ogen gaat zien. We wensen je een fantastische tijd daar.
Groeten en gefeliciteerd met je verjaardag.

Hans Verhoeven

Hoi Carolien,

Heel erg gefeliciteerd met je verjaardag, wat een mooi cadeau Antartica. Geniet... en ik kijk weer uit naar je prachtige reisverhaal.

Hans

uit Calgary.

Wat een belevenissen allemaal, wij hadden hier sneeuw, vandaag, spiegelgladde wegen, maar het is eind november, we kunnen het verwachten.
Morgen is het jouw verjaardag, Happy Birthday.!
geniet met volle teugen. groetjes Jan en Marietje.

Catharien en Ton

Carolien van harte gefeliciteerd met je 32ste verjaardag.
Nog vele gelukkige en gezonde jaren met vele verre reizen.
Bedankt voor alle mooie foto's en verhalen, je maakt ons wel een beetje jaloers.
Nog veel plezier en drink maar een borrel op deze dag.
Doen wij dan ook. Veel plezier op Antartica.
Als het maar ijs- en ijskoud is.
Groeten.

Benny en Joke

Hallo Carolien,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Al die fantastische reisverhalen en prachtige foto's.
Wat een belevenissen zeg.
En nu naar Antartica: geweldig!
Carolien we wensen je een hele fijne dag en geniet van alles.

Groetjes Benny en Joke

Karla

Klinkt echt super bijzonder!
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
XxxKarla

Baukelien

gefeliciteerd met je verjaardag Carolien, maak er een supermooie dag van maar dat gaat zeker lukken :-)

tot over 6 weken in Nieuw Zeeland! :) Groet, Baukelien

Annelies

Gefeliciteerd met je verjaardag! Bij ons de uitgerekende datum van de kleine, maar die zit nog steeds lekker in mn buik ;-)
Een mooi en gaaf kado voor jezelf zeg! Geniet ervan en we lezen je expeditie verhalen wel.
Groetjes!

Thijs

Stoerrrrrrrrrr!!!!!

Owh en dat van je verjaardag is natuurlijk maar puur toeval, maar levert je wel een dubbele felicitatie op :-)

Kom je nog wel weer een keer terug naar NL eigenlijk??? Zou het niet doen als ik jou was, maar vroeg het me toch ineens af.

x

Rob Elles Lars en Jens

hoera!!!! 1 dagje later, maar als nog gefeliciteerd met je verjaardag !!!
En wat je schoen betreft, de sint zou rekening houden met de houdbaarheidsdatums van het lekkers.
Hopelijk heb je een leuk verjaardagfeestje gehad.
groetjes en een goede reis

Nelly

Carolien, wat geweldig. Ik wens je een hele mooie tijd
en we krijgen vast mooie verhalen en foto's te zien.
Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

Geniet ervan.

Leon Austen

Carolien,

Ik las op jouw site dat je de 28e jarig bent geweest hetgeen mij geheel ontschoten is. 1000x sorry en alnog van harte en 3 heel dikke zoenen voor onze jarige job.
Ik heb net even je "Antartica reisplan" doorgelezen. Net als ik (wellicht zoals iedereen) denk dat je het spannenste hebt gehad doe je er weer een volle schep boven op; Antartica, toe maar, dat kan er ook nog wel bij. Alvast heel veel "ijspret" toegewenst en ..... ik zie uit naar je verhalen. Zeil ze.

Groetjes, Leon.

Nienke

He Carolien,

Wow, wat ontzettend gaaf zeg! Naar Antartica, lijkt me een erg mooi verjaardagscadeautje!. Veel plezier.

Kus Nienke