Vamos a la playa (en Uruguay!)

Hola!

Even een berichtje vanuit Uruguay! De Salar de Uyuni was onbeschrijfelijk mooi met de uitgestrekte en oneindige zoutvlaktes, een eiland met cactussenen prachtige meren in allerlei kleuren met ontzettend veel flamingo´s (verschillende soorten zelfs). Twee dagenhebben we daar rondgereden door de woestijn zonder echte wegen,geslapen in een zouthotel, op de derde dag in de vroege (koude) ochtend genoten van een heerlijk warme hotspring met fantastisch uitzicht om vervolgens ergens in de middleof nowhere afgezet te worden bij een gebouwtje - degrens met Chili.

In San Pedro de Atacama (Chili) was het verrassendzomers warm (goed dat ik die rokjes nog niet weg had gegooid, hoewel sinds Ecuador niet meer gebruikt

Wink
) dus heb ik een verfrissende duik genomen in een zoutmeer (hoger zoutpercentage dan de Dode Zee) met vervolgens een schitterende zonsonderang aan een ander meer. Met één tussenstop in Noord-Argentinie (Salta) ben ik in een keer doorgestoven via Buenos Aires naar Uruguay (slechts 50 minuten met de boot). Een heleboel paspoortstempels in één week dus! Enthousiast gemaakt door de zon in Chili was de hoofdbestemming hier Punta del Este, hét strand waar ook alle Argentijnse celebrities te vinden zijn... in de zomer, daarvoor was het dus nog een beetje te vroeg. Sterker nog, het heeft gewoon een hele dag geregend! Speaking of celebrities - de vorige dag had ik in Colonia wel een vriendin-van-de-zus-van-Maxima ontmoet, die zelfs te gast was geweest op dé bruiloft op 02-02-2002!

Maar niet getreurd om de regen, twee dagen feesten (incl. indrinken met zelfgemaakte caipirinha´s) was ook hartstikke leuk. Samen met tweeUruguayese meiden, die zich ten doel hebben gesteldhun landin positieve zin op de kaart te zetten (ze studeren toerismee, dus met het oog op de toekomst). Ik werd dan ookuitgenodigd in Montevideo bij één van hen thuis te logeren. Dit keer niet een enorm groot huis, maar ze stond graag haar bed aan mij af. Na de verloren kwalificatiewedstrijd tegen Argentinie (waarvoor we jammer maar helaas geen kaarten meer konden krijgen) ben ik doorgegaan naar Salto, alwaar ik morgen lekker ga badderen in een van de vele hotspringcomplexen.

Welkom terug in de Westerse wereld...met asfaltwegen (inclusief strepen op de weg en meerbaanswegen), bussen met airco en toilet, supermarkten (waar ze zelfs tampons verkopen dus 3 drogisterijen afgaan is niet meer nodig), toiletten mét WC-papier en riool dat dit papier ook aankan, lange mensen en .. hoge prijzen! Elke dag buitenshuis eten is er dus helaas niet meer bij, Ik benzelfs aan het koken geslagen...

Daarna op naar Buenos Aires, om Argentinie te gaan verkennen. En wel..samen met mijn vriendinnetje Yvonne, die over 9 nachtjes op het vliegveld staat!

Besos! Carolien

P.S. Na heel veel gedoe is het dan toch gelukt mijn ticket naar Nieuw-Zeeland te verplaatsen, joepie! Ik vlieg 05-01-2010, dus dan kan ik inderdaad kerst en oud & nieuw in het mooie Zuid-Amerika vieren (nee, natuurlijk heb ik nog geen concrete plannen)

milan

Hey Carolien, Groot gelijk, no plans is beste manier van reizen. Want je hebt toch geen einddatum, toch. Liefs milan

+Hein en Astrid

Hallo Carolien .
fijn dat alles goed met je gaat,hier is ook alles goed.
Dat je het nog naar je zin hebt kunnen wij uit de fotos wel zien fijn hoor geniet er maar fijn van .
Als je zo het reisverslag van je leest kan je het haast niet begrijpen hoe ze daar leven .
De fotos zijn erg mooi ook al die kleuren ,ook de optocht van de meisjes en de bevolking prachtig .

Maar ik grieselde van met de slangen die je vast hieldje durft wel ik ben niet bang maar van ze levensdagen pak ik geen slang aan.maar de andere dieren waren heel leuk en mooi .
fijn dat het is gelukt om in Januarie naar nieuwZeeland te gaan
Dan kom je weer in de bewoonde wereld.het lijkt mij wel een hele overgang?
Carolien pas goed op je zelf en kijken met spanning naar de volgende mooie fotos

groetjes en veel liefs
Hein en Astrid

Jan en Marietje.

Carolien, wat een prachtige fotos, je komt zo heel wat van de wereld te zien. en wat sta je overal stralend op de foto.we zijn net terug van Holland, familie bezoek.Hebben ook erg genoten. en zijn nog met een vijfdaagse busreis naar Praag geweest. 4 weken mooi weer gehad, dat is voor nederland toch wel heel bijzonder. blijf genieten.! groetjes uit Calgary.

Nel en EL

Carolien, Wat een prachtige foto's en we dachten dat je met de kerst weer "thuis" zou zijn.
Jammer dat je nu niet naar Nieuw Zeeland gaat dan had je nog samen kunnen reizen met Johan W. Hij zit daar nu.

groetjes.

Nienke

He Carolien, wat een belevenissen weer. Je schrijft je verhalen op een manier dat je wel door moet lezen.... hartstikke goed. Geniet zo lang je kunt en wilt. Ik blijf je volgen en ben je fan. Ha,ha!
Liefs, Nienke

Hein en astrid

Hallo Carolien .
Aller eest een voorspoedig 2010 en hopen dat je weer gezond thuis komt.

wat een prachtige fotos ,ik kan begrijpen dat het tekort was hier is alles goed,zo als ik zie met jou ook wij zullen er maar niet oprekenen dat je maart weer terug bent ,maar geniet er maar van . pas goed op je zelf .

veel liefs Hein en Astrid