Hobbelen in de bus in Ecuador

Dag allemaal,

Ik ben inmiddelsin Ecuador. Nog niet zoveelte vertellen, maar wel zin om even eenbericht te plaatsen (in afwachting op mijn skypedate).Ik had een vlucht via Santiago de Chili in... juist, Chili, en dat leverde een ontzettend mooi uitzicht op over het kale Andesgebergte met sneeuwtoppen. Dat belooft wat voor als ik daar naar toe ga. In het vliegtuig zat ik naast 2 zeer veeleisende en opdringerige Ecuadoriaanse dames (vrouw met haar moeder), maar nadat we samen zaten te huilen bij de film (´Marcey and me´ of zoiets, over een niet te temmen maar hele lieve hond) was het ijs gebroken hoor

Laughing
. Een beetje frustrerend was het wel om te zien dat mijn vliegtuig door zou gaan naar Quito - ik had nl besloten mijn ticket niet om te boeken aangezien dat 125 euro zou kosten, terwijl je 9 uur in de bus kan zitten voor 9 dollar, een goed alternatief leek me zo. Maar Guayaquil was eigenlijk leuk. Het hostel was voor backpackersbegrippen een waar paradijs en hier heb ik leuk geintegreerd met een Nederlands stel, die ik even heb geholpen met het opmaken van de restjes (rum, cola en limoen) en van wie ik zelfs een boek en een zakmes (met dank aan Remco uit Venlo) heb gekregen. Nu zul je misschien denken ´je had toch zo´n mooi zakmes gekregen op je afscheidsfeestje?¨. Klopt - alleen was ik zo stom cq vergeetachtig geweest om die tijdens de vlucht in mijn handbagage te laten zitten, dus die moest ik inleveren in Chili. De stad zelf staat als toeristische trekpleister niet erg hoog aangeschreven maar als gevaarlijke stad wel, dus ik besloot mijn vriend camera maar even thuis te laten en ik kan jullie verzekeren dat op Google-afbeeldingen ook mooi plaatjes staan.Als je je daarop instelt (ít´s all about expectations´, he Dita?) dan is het best aardig om een dagje rond te lopen. Zo hebben ze een paar jaar geleden een enorme boulevard aangelegd in de hoop daarmee toeristen te trekken, maar die zijn er echt bijna niet. Wel enorm veel bewaking, watpositief zou moeten zijn...en een oud centrum met gekleurde huisjes en een kerk op een heuvel (444 treden) en een paar kerken. Vrijdag dus 9 uur hobbelen in de bus, wat uitzichtenopleverde die memeer aan Afrika deden denken dan aan Brazilie. Zagen we in Brazilie alleen maar groen, groen en nog eens groen, hier allemaal kraampjes en krotjes en mensen langs de weg...Waar ze die armoede in Brazilie dan verstopt hebben, toch niet alleen in de favela´s (krottenwijken) in de grote steden? We hadden het bijna geweten .. Verder niet zo´n lekkere luxe aircobus met elke 2 uur plaspauze, nee, een oude bus en slechts 1x plaspauze in 9 uur!Daarentegen welbij iedere stop (elke honderd meter) 10 nieuwe mensen die de bus inkomen om hun (etens)waar aan te prijzen. Zelfs een Jehova (wat ik ervan begrepen heb ik mijn beste Spaans dan) en bedelaars die dan gewoon voorin de bus (waar ik zat) gaan staan schreeuwen en even later weer uitstappen. Aangezien Quito op 2764 meter hoogte ligt, is het hier ´s avonds koud (14 graden), maar overdag wel lekker (22 graden). Zometeen ga ik naar mijn gastgezin, ik ben benieuwd!

Liefs, Carolien

PS T-Mobile heeft in heel Ecuador geen bereik, dus sms-en naar mijn (nog steeds hetzelfde) nummer heeft even geen zin. Ik heb gisteren een plaatselijke simkaart en beltegoed gekocht, maar...ik schijn zelfs een speciale telefoon nodig te hebben. Ik ga me even verdiepen in de prijzen en zodra ik weer telefonisch bereikbaar ben, laat ik het weten

heinspoolder@home.nl

hoi Carolien.
heb niet zo veel tevertellen omdat wij elkaar op skype hebben gesproken ,het was echt een verrassing .
maar jij had nog wel veel temailen fijn dat je na zo lange rit ,(met al het moois wat je gezien hebt) weer lekker kan rond lopen ,en nu maar spaans leren .
wij wachten maar wee op de volgende mail van je hou je goed en tot mailen.

veel liefs van Astrid en Hein.

Harry en Joke Elshof

Carolien, leuk om je te volgen. Je ziet zo heel veel van de wereld, en leuk dat je steeds weer nieuwe vrienden maakt. Ook alweer aan het leren, spaans, goed hoor! (is eigenlijk ook wel een must!)
We hebben ook gelezen, dat je Jolien volgt....... Veel succes verder en tot mails...

Susanne Verboom

Dag Carolien,
Zo af en toe kijk ik even op je site. Leuk om te lezen.
Fijn dat het goed met je gaat - houden zo.
Hier in Nederland is het ook heerlijk toefen hoor - de temp. is ongeveer 16 graden dus klagen doen we niet. Afgelopen vrijdag was het zelf 20 graden!.
Have fun.
groetjes Susanne

Karla

Klinkt goed zeg! Al die dingen die je ziet en indrukken die je opdoet! Heel anders dan hier in het 'gewone' Nederland.
Maar het weer was hier idd even errug lekker, terrasjes weer! Maar dat wordt na vandaag geloof ik ook weer minder.
Mart en ik hebben wel dezelfde film als jij gezien! Leuk was die hè? Martin moest ook een traantje laten... ;-)
Veel plezier bij je gastgezin! En ik hoop snel weer wat van je te horen! (handig hoor, zo'n site!)
XxxKarla

Hester

Hoi Carolien,

Heeeel veel plezier in Quito. Leuke stad, zou zo even langs willen komen. Vergeet vooral niet een keer met de kabelbaan naar de bergtop boven de stad te gaan!

Groetjes Hester

Hoi Carolien,

Het doet goed te horen dat je geniet van alles om je heen. We volgen je d.m.v. je verhalen en foto's. Fantastisch die watervallen!
Veel succes met de cursus spaans.
Pas goed op jezelf.

Groeten,
Gerard en Joke

Jolien

Hey Carolien!!
Superleuk ook om andermans reisverhalen te lezen! Wat is het toch eigenlijk leuk he! (en ik altijd maar zeggen dat ik nooooit naar het buitenland ging!:P)..
Vermaak me hier ook zo goed, je maakt eigenlijk zoveel mee! Echt heel apart!

Nou ik hou je in de gaten! Heel veel plezier nog, geniet ervan! &we spreken elkaar! ;)
Liefs vanuit Afrika!

Reinhard

Mooie verhalen! Goed om te horen dat het goed me je gaat. Hebben ze in Ecuador op Goede Vrijdag ook bloemetjesmarkt zoals vandaag in Groningen :-) Enne...heb je voor maandag (2e paasdag) al een IKEA gevonden.... )) Nee, jij weet je tijd wel beter te besteden. Ik nu ook. Ik ga afsluiten en lekker de zon in. 20+ hier. Biertje? :-)

paashaas

FIJNE PAASDAGEN ! als ze daar dat vieren ??